teknoloji

adtech

26 Ağustos 2008 Salı

DUBAİİ

DUBAİİ MÜZESİ,Al FAHİDİ KALESİ

















Burj El Arab Oteli, dünyanın tek 7 yıldızlı oteli. Dubai'nin ve ülkenin prestiji. Sonuçta bir otel ama ülkenin tanıtımında etkisi büyük. 1 milyar dolara inşa edilmiş, 500 milyon dolar dekor için harcanmış. Takım elbiseyle ancak içeri girebiliyorsunuz. Önceden rezervasyon yaptıranlar girebiliyor. Lokantalarında yemek için öyle kapıdan içeri giremiyorsunuz. Gideceğiniz günden önce rezervasyon yapıyorsunuz. Kabul edilirse, gittiğiniz gün, kapıya rezervasyon kabul faksı geliyor. İsminiz kontrol ediliyor. Otel 50 yıl full olsa bile maliyetini karşılamıyor.

175 metrekare iki katlı en ufak odanın fiyatı 1000 dolar, yüksek sezonda. En lüks odanın fiyatı ise, 8 bin dolara kadar çıkıyor.Düşük sezonda ise 2 kişi uçak bileti dahil bir hafta 2400 dolara kalabiliyorsunuz.İçinde 1000 metre karelik daireler var.
Son Güncelleme ( Perşembe, 19 Nisan 2007 )
DUBAİ MÜZESİ



Perşembe, 19 Nisan 2007

Al Fahidi Kalesi içinde yer alıyor. 1799 yılında inşa edildiği belirtilen müze, bir zamanlar saray, askeri garnizon ve hapishane olarak kullanılmış.Günümüzde ise, iki bölümden oluşan müze. 1970 yılında müze olarak kullanılmaya başlamış. 1995'de restore edilmiş. Müzenin bahcesinde eski Dubai yaşantısıdan günümüze kalan kayıklar, ev örnekleri silahlar sergileniyor.

Ama müzenin asıl çarpıcı tarafı kalenin altına yapılan ve soğutmalı yeni müze bölümü. En son teknolojik olanaklar kullanılarak Dubai'nin geçmisten bugüne bütün geçirdiği aşamalar burada size ışık, foto gösterileriyle adım adım anlatılıyor. Dubai'nin ortasından geçen 10 kilometre uzunluğundaki Haliç ve etrafında kurulan Dubai şehrinin bütün özellikleri burada.
Çöl yaşamından, geleneksel Arap evine, camilere, çarşıya, hurba bahçelerine varana kadar dubai ile ilgili her şey yer altına yapılan özel müzede sergileniyor. Çölde yapılan arkeolojik çalışmalar bir köşede size anlatılıyor. Bir başka köşede ise, balmumu heykellerle, Dubai'nin ilk kurulduğu yıllarda yaşayan bedevi kabilelerin yaşantısı gözlerinizi önüne getiriliyor

Hiç yorum yok: