teknoloji

adtech

19 Ağustos 2008 Salı

Para havalesi transferi eft nasıl yapılır

Para havalesi transferi eft nasıl yapılır?

Resim:havale.jpg

Öncelikle şunu belirtelim bankanın kendi şubeleri arasında yani banka içinde yapılan para transferleri HAVALE, farklı bankalar arasındaki transferler ise EFT (Elektronik fon transferi) olarak adlandırılır.

  • Banka olmaksızın PTT şubelerinden cüzi bir ücretle yine başka bir PTT şubesine alıcının adına havale yapabilirsiniz. Yavaş da işlese işler.
  • Bankada hesabınız varsa, bankamatiklerden kartınızı kullanarak yapabilirsiniz. Ekrandan havale işlemlerine girip alıcı hesap bilgilerini girebilirsiniz. Alıcı başka bir banka hesabı ise EFT işlemlerine girmelisiniz. Bankamatikten para transferi yapma işlemi havale ise cüzi bir ücret veya ücretsiz transfer yapılmakta. EFT ise biraz daha fazla ücretler ödemeniz istenmektedir.
  • Yine banka hesabınız varsa internet şubesi kullanarak havale veya EFT yapabilirsiniz. Banka içindeki havale işlemlerinden pekçok banka ücret almamaktadır ama alanlarda bulunmakta. EFT işlemlerinden ise cüzi bir ücret almaktalar, bazı bankalarda ise internetten EFT işlemleri ücretsizdir.
  • Alıcının bir hesabı yoksa isime EFT yapabilirsiniz alıcının nüfus bilgilerini girdiğinizde para istediğiniz şubeye ilgili alıcının alabileceği şekilde transfer edilir. Alıcı transfer yaptığınız şubeye gidip nüfus kağıdını göstererek parasını alabilir.

Yukarıda bankamatik ve internetten yapmaktan bahsettik.

  • Bu havale ve EFT işlemlerini bankaya girip vezneden yapmak isterseniz. O zaman bankaların havale ve EFT tarifleri ile karşılaşırsınız. Ve sadece 100 ytl yatırmak için bile 20-50 ytl masraf çıkarılabilir. Bu sebepten vezneden bu işlemleri yapmak pek karlı gözükmemekte. Hiç çıkarınız yoksa banka hesabı ve internet şubesi olan bir arkadaşınızdan yardım alıp parayı ona verebilirsiniz.

Hiç yorum yok: