teknoloji

adtech

9 Eylül 2008 Salı

Dünya Mimarlık Kongresi Vadisine Dev Vinçler

Dünya Mimarlık Kongresi Vadisine Dev Vinçler
Dünya Mimarlık Kongresi Vadisi'ne Dev Vinçler
Seneye İstanbul'da yapılacak Dünya Mimarlık Kongresi için Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla Mimarlar Odası'nın düzenlediği Kongre Vadisi Tasarım Yarışması sonuçlandı.

30 yaşındaki mimar Fatih Erduran'ın projesi birinci seçildi. 1997 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nden mezun olan, yüksek lisansını da aynı fakültede tamamlayan Erduran'ın kongre vadisine uygulanacak projesinin temel dayanağı vinç.

Kongrenin teması olan 'pazaryeri' konseptine uygun olarak Harbiye'den Maçka'ya kadar olan alana 60 adet kule vinç yerleştirilecek. Deyim yerindeyse kongre vadisi dev vinçlerin istilasına uğrayacak. Sergi odaları, standlar, dev ekranlar, panolar, spot lambaları bu vinçlerden aşağı sarkacak.

Aydan Balamir, Emre Arolat, Bünyamin Derman, Ersen Gürsel, Haydar Karabey, Selim Velioğlu ve Ahmet Özgüner'den oluşan 'asli jüri'nin tutanağında Fatih Erduman'ın projesinin diğerlerinden 'sakin bir güçle' sıyrıldığı ve kongre programını kentsel bir gösteriye dönüştürme gücüne sahip olduğu görüşüne yer veriliyor.

Tutanakta ayrıca "Vinçlerin kent siluetindeki egemenliği 'Burada bir şeyler oluyor' gözlemi ile başlayıp tüm kentliye yaygınlaşabilecek bilgilenme, iletişim ve entelektüel sorgulamaya olanak tanıyan bir düzenleme oluşturabilir" deniliyor.

Yarışma için verilen yaklaşık üç aylık süreyi sonuna kadar kullandığını belirten Fatih

Hiç yorum yok: