teknoloji

adtech

1 Eylül 2008 Pazartesi

TAHRİKLİ VİDALI KOMPRESÖRLER

:1 TAHRİKLİ VİDALI KOMPRESÖRLER

Niçin 1:1 Tahrik ?

1:1 (direkt) tahrikin anlamı vida bloğunun elektrik motoruyla direkt olarak bağlantılı olmasıdır. Bu sayede transmisyon kaybı oluşmaz. 1:1 tahrikli KAESER vidalı kompresörleriyle mükemmel bir güç karakteristiği ve yüksek enerji tasarrufu sağlanmaktadır. 1:1 tahrikli kompresörlerde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, son derece hassas ayarlanmış vida blokları kullanılmasıdır. KAESER vida bloklarını kendisi ürettiğinden ve bu konuda esnek davranabildiğinden, her zaman için optimal ayarlanmış vida blokları hazırda bulunmaktadır.


Yeni Bir Soğutma Havası Dolaşımı Sistemi
Bu sistemin daha randımanlı bir soğutma sağlamanın yanında birçok başka avantajları da bulunmaktadır. Soğutma havası radyatör tarafından emilir ve hemen yukarıdan dışarı çıkar. Bu sayede kompresörün iç bölümlerinin soğutma havası ile kirlenmesi önlenmiş olur. Soğutma havası içinde bulunan kir ve toz partiküllerinin büyük bölümü radyatörün emiş tarafına birikirler. Bu bölümdeki kirlenme kolaylıkla farkedildiğinden, radyatörü sökmeye gerek kalmadan dışarıdan müdahaleyle kolayca temizlenebilir. Bu şekilde çalışma güvenliği artar ve bakım kolaylığı sağlanır.

1:1 Tahrik 3 Değişik Tasarruf Sağlar
Bir : Transmisyon kaybı olmadığından enerji sarfiyatı düşer
İki : Düşük devirli ve büyük ebatlı kompresör blokları sayesinde ilave enerji tasarrufu sağlanır
Üç : Daha az komponent sayesinde güvenilirlik artar ve bakım giderleri düşer

SIGMA-PROFIL'Lİ Vida Bloğu
Her vida bloğu KAESER tarafından geliştirilmiş ve son derece itinalı bir şekilde üretilmiştir. KAESER vida bloklarının en önemli özellikleri, ekonomik çalışma, uzun ömür ve güvenilirliktir. Uzun ömür ve yüksek çalışma emniyeti hassas ayarlanmış rulmanlar sayesinde sağlanmaktadır.

Kompresör Kumandası SIGMA-CONTROL
Tüm verilerin alınıp verilebildiği, istenildiğinde güncelleştirilebilen sağlam bir endüstriyel tip bilgisayardır. Çalışma durumu çok net olarak LED'ler ile işaret edilir. Modem veya yazıcı bağlantıları bulunmaktadır. Tüm bilgiler başka bir bilgisayara aktarılabilir.

Enerji Tasarrufu Sağlayan Elektrik Motoru
Daha fazla enerji tasarrufu sağlamak için yüksek verimli elektrik motorları kullanılmaktadır. Toz ve su gibi dış etkenlere karşı korunmuş olan motorların termik rezervleri izolasyon sınıfı F'e uygundur (IP 54/55).

Enerji Tasarrufu Sağlayan 1:1 Tahrik
Direkt akuple olduğu belirtilen vidalı kompresörlerde, aslında motorla vida bloğu arasındaki bir dişli kutusu üzerinden tahrik sağlanmaktadır. KAESER'de ise motorla vida bloğu arasında bakım gerektirmeyen sadece bir bağlantı elemanı (kaplin) bulunmaktadır. Bu sayede transmisyon kayıpları olusmaz. Ayrıca kullanılan büyük ebatlı vida blokları düşük devirde çalıştığından son derece ekonomik bir basınçlı hava üretimi sağlanır.

Optimal Yağ Ayrışımı
Akışa göre optimize edilmiş bir ön ayrışım ve çok özel bir yağ separatörü sayesinde basınçlı hava içindeki yağ miktarı 1 mg/m3 seviyesinin altına indirilir.

Sessiz ve Verimli Radyal Vantilatör
Düşük dönüş devri sayesinde son derece sessiz çalışır. Enerji ihtiyacı benzer yatay vantilatörlere göre % 50 daha azdır. Yüksek üfleme basıncı, havalandırma kanalları kullanıldığında yardımcı vantilatörler kullanılmasını gerektirmez.

Dıştan Yağlama
Motor yataklarının yağlanması için gresörlüklere dışarıdan erişilebilir (DSD-HS modelleri). Bu da önemli bir bakım kolaylığı sağlar.

Hiç yorum yok: