teknoloji

adtech

20 Temmuz 2008 Pazar

Google Adsense İle Maksimum Gelir Elde Etmek

Google Adsense Web tasarımcıları için büyük bir gelir kaynağıdır.Eğer reklamlarınızı stratejik ve düzenli koyarsanız, bu hem sitenize gelen ziyaretçiyi yormaz hemde reklamlara tıklamadan önce birkezdaha düşünmez.Günümüz internetinde her web tasarımcısı yada web sitesi sahibi Google Adsese’den faydalanmıştır buna eminim.Bu kimileri için bol kazanç kimileri içinse hayal kırıklığı olmuştur.Bu yazımda Google Adsense’den maxsimum gelir nasıl elde edilir bununla ilgili birkaç bilgi vermek istiyorum.Tekrar belireyim ben işin üstadı yada aşmış bir kişilik değilim bu konuda ama yıllardır çalıştığım bu servis hakkında oldukça fazla bilgiye sahip olduğumuda bilmenizi isterim yada en azından ben öyle düşünüyorum.Yazımda da birkaç ip ucu vermek istiyorum okuyuculara.

Google Adsense bilindiği gibi reklamverenlerin reklamlarını kendi web sitenizde göstererek kazanç elde ettiğiniz bir sistem öncelikle ne nedir onu belirtelim.

Kendi sitenizdeki reklamları görmeniz banlanmanıza yol açmaz ama sürekli sayfa yenileyerek sayfa gösterim sayınızı arttırmak banlanmıza yol açabilir.Banlanmasanız bile reklam gelirleriniz düşebilir.Şöyleki; Google Adsense Sayfa eCPM sistemi ile hesaplama yaparak ödeme yapar.Yani;500 Sayfa gösterimi + 20 tıklama, 5000 Sayfa gösterimi +20 tıklamadan daha fazla kazandırır.Tabiki bu durumda da istisnalar olabilir…

Sayfanın zengin içerikli bölümünde yani yazıların yada resimlerin yanındaki reklamlar daha iyi çalışırlar çünkü kullanıcılar bu alanlara odaklanırlar ve tıklama olasılığı artar.Reklamlarını bu şekilde kullananlar sıkıntı çekebilirler çünkü kimse yazının ta ortasında reklam görmek istemez parıl parıl parlayan.Google bu durumda da çözüm bulmuştur ve özelleştirilebilir renklerde reklam alanları oluşturmamıza izin vermiştir.Bu özelliği kullanırsanız hem kullanıcılarınız sıkılmaz hem siz gelir elde edersiniz.

En İyi Reklam Boyutları ve Yerleşim
Tecrübelerimden faydalanarak söylüyorum ki en çok gelir getiren reklam boyutları; 336×280, 300×250 ve 160×600 ‘ dır bence…Neden ? Çünkü bu boyutta reklamlar web tasarım standartlarına en uygun reklam boyutlarıdır.Göz yormaz ve tasarıma uyum sağlar.

Resim Reklammı Yazı Reklammı ?
Bu konu çok fazla kişi tarafından tartışılmaktadır ama bence şu şekilde kullanılmalıdır.
Banner, Solmenü, Sağmenü yada footer bölümünde resim reklam yazı içeriğinde yada yazı alt yada üst taraflarında yazı reklam neden?…Çünkü yazı etrafında kullandığınız yazı reklamlar sizin
yazınızla ilgili çıkacaktır ve kullanıcıların ilgisini çekecektir.Diğer bölümlerde de resim reklamlar kullanmak renkli bir görünüm ve ekstra bir tıklama potansiyeli sağlayacaktır.

!Sayfanıza maksimum 3 google reklamı koyabileceğinizi unutmayın.Daha fazla koyarsanız banlanmanıza neden olabilir.

Kanallar
Google Adsense servisinin en sevdiğim özelliklerinden biridir.Her sitenize bir kanal belirleyip hangi sitenizden ne kadar gelir elde ettiğinizi görebilirsiniz.

Reklam Filtresi
Reklam filtresi sayesinde sitenizde göstermek istemediğiniz reklamları engelleyebilirsiniz…Neden reklamları engellemek isteyesinizki ? Spam reklam olarak adlandırılan reklamlar tıklama ve sayfa gösterim başına az gelir getiren reklamlardır.Bunları engellediğinizde gelirlerinizin bir nebze olsun arttırğını fark edeceksiniz.Hangileridir bunlar paylaşmıştı bende ordan, aldım en güncel listeyi r10.net forumunda bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok: